Er is iets mis gegaan...

De volgende velden zijn niet goed ingevuld:

  Doe de kenteken check!

  Voer uw kenteken in...
  1. Versturen!

  Overzicht (snel)wegen

  1. Bekijk informatie en statistieken over alle (snel)wegen van Nederland

  Filemeldingen A1

  Op dit moment staan de volgende files op de A1:

  Snelweg Richting Beschrijving Km's
  Er zijn momenteel geen file meldingen.

  Filehistorie A1

  • Er staat gemiddeld 4 km file per dag op de A1. Vandaag heeft er tot nu toe 75km file gestaan, gisteren stond er 94 km file op dit traject.
  • De file tussen Knooppunt Eemnes en Afrit Eembrugge komt op de A1 gemiddeld het vaakst voor.
  • De langste file op de A1 van vandaag (woensdag 07 december) was 8 kilometer lang en stond in de richting Amersfoort - Amsterdam tussen Afrit Bunschoten en Afrit Eembrugge.

  Beschrijving A1

  Rijksweg 1 is een Nederlandse autosnelweg (A1), die begint bij Watergraafsmeer aan de oostkant van Amsterdam en eindigt ter hoogte van De Lutte aan de Duitse grens, waar deze snelweg doorgaat als Bundesautobahn 30 richting Osnabrëck.

  Van knooppunt Watergraafsmeer tot knooppunt Hoevelaken bij Amersfoort volgt de E231 de A1. Vanaf knooppunt Hoevelaken volgt de E30 de A1, om via Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo naar Duitsland te gaan. De A1 is berucht om de files bij onder andere Muiden, knooppunt Hoevelaken en Twello. Over de A1 ligt een drietal ecoducten: bij Kootwijk, Rijssen en Oldenzaal.

  In oktober 2006 besloot het kabinet om de fileproblematiek tussen Het Gooi/Almere en Amsterdam/Schiphol op te lossen door te kiezen voor het stroomlijnalternatief. Dit houdt in dat de Rijksweg A1 rond Muiden/Weesp op diverse punten in aantal rijbanen zal gaan verdubbelen van 3 naar mogelijk 6 stroken per rijbaan. Dit om de groei van het woon-werkverkeer in dit drukke gebied te kunnen blijven faciliteren.


  Informatie over de A1

  De A1 bevat de volgende knooppunten en afritten: