07
mrt
2012

Opel Ampera is Auto van het Jaar 2012


Opel Ampera

In januari meldden wij u al de genomineerden voor de verkiezingen van Auto van het Jaar 2012. De zeven kandidaten die de finaleronde hadden behaald, waren de Citroën DS5, de Fiat Panda, de Ford Focus, de Opel Ampera/Chevrolet Volt, de Range Rover Evoque, de Toyota Yaris en de Volkswagen Up. De uiteindelijke, grote winnaar van deze finale is de Opel Ampera en de zo goed als identieke Chevrolet Volt.

De Salon van Genève

De verkiezing vond plaats aan de vooravond van De Salon van Genève. Dit is ook meteen de reden voor de vervroegde verkiezingen: normaal gesproken werden de verkiezingen aan het eind van het jaar gehouden, maar om het te kunnen combineren met De Salon van Genève vond de verkiezing nu eerder in het jaar plaats.

Meeste punten voor Ampera

Bij de verkiezing bestond het jurypanel uit 59 juryleden uit 23 Europese landen. De Opel Ampera kreeg van hen in totaal 330 punten. Deze auto, die is uitgerust met een range-extender en de elektrische motor van stroom voorziet, is een gerechtigde opvolger van de vorige winnaar: de Nissan Leaf. Op de Autovisie-pagina van de website van De Telegraaf is overigens ook een poll gehouden voor de auto van het jaar; hier was de Fiat Panda met 22% van de stemmen de winnaar.


Op zoek naar een voordelige autoverzekering? Doe dan de vergelijking op Autorijden.nl


Reacties op artikel

 1. Blij te horen dat de uitreikers van deze prijs helemaal mee gaan in de elektrisch-rijden trend.

 2. Ik ben ook blij dat de uitreikers de Opel hebben gekozen. Dat geeft een signaal af naar de buitenwereld en de producten van milieuvriendelijke auto’s.

 3. Goede keus. Een eletrische auto met range extender is precies wat er nodig is op dit moment, aangezien het bereik van alleen een elektrische motor te klein is.

 4. Ik vind de auto wel vrij prijzig, vooral voor een Opel.

 5. Vind het altijd vreemd dat ze dit nu al weten. Op deze manier laat je de optie open voor autobedrijven te frauderen en wat geld te pompen in de jury…

 6. De fiat panda staat er gewoon weer bij hoor. Dat die dingen nog bestaan..


Reacties zijn gesloten.

Doe de kenteken check!

Voer uw kenteken in...
 1. Versturen!

Recente kentekenchecks

 • Suzuki Alto (66-HZ-XS) om 11:15
 • Suzuki Alto (66-HZ-XS) om 11:14
 • Mercedes-benz CLC-klasse (71-KHS-6) om 10:28
 • Rover 600 (LR-HJ-09) om 08:18
 • Opel Astra GTC (29-sh-td) gisteren om 21:48
 • Mercedes-benz 200-500 (W124) (10-XRS-2) gisteren om 12:30

File nieuws

Bekijk alle files

Volg ons